arrow_drop_up arrow_drop_down

Plotseling stond ik er, na een turbulente relatie van zestien jaar, op mijn dertigste ineens alleen voor. Dat was nogal een shock als je nagaat dat ik, in de periode waarin mijn persoonlijkheid het meest gevormd wordt, altijd een twee-eenheid ben geweest. De vraag ‘wie ben ik’ is eentje die ik niet zomaar even kon beantwoorden.

Omdat mijn leven volledig in dienst stond van anderen, heb ik daar zelf nooit over nagedacht. Ik had het idee in mijn hoofd geprent dat als ik maar sterk genoeg ben, mezelf compleet wegcijfer – want ikzelf ben niet belangrijk – ik uiteindelijk het mooie ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ -sprookje zou krijgen. Mijn overtuiging was dat dat zo hoorde en de enige weg naar geluk was.

Ik kan het wel alleen.

Doordat ik als gevoelige jonge vrouw steeds maar weer werd teleurgesteld en gekwetst, besloot ik al vroeg dat niets en niemand te vertrouwen was en dat je alles het beste alleen kon doen. Ik was mezelf aan het uitputten en begon het gevoel te krijgen dat ik voortdurend faalde, wat met veel zelfhaat, schaamte en schuld gepaard ging. Ik hoopte dat iets wat zich binnenin mij afspeelde, voorgoed gefixt kon worden door iets van buitenaf. En natuurlijk werkte dat niet. Toen niet, nu niet en nooit niet.

Je hebt altijd een keuze.

Ik besloot eindelijk om altijd lief voor mezelf te zijn, en heb de moedige stap gezet om mijn kwetsbaarheid niet te zien als een zwakte, maar juist als mijn grootste kracht. De kracht om te laten zien wie ik echt ben, wat ik wil en me niet anders voor te doen.

Dat gaf me het ongelofelijk eenvoudige inzicht dat je altijd een keuze hebt in alles wat je doet. Zo simpel is het. Je hebt een keuze om te leven vanuit liefde, licht en vertrouwen. Iedere seconde weer.

Het leven kan lastig en zwaar zijn als je jezelf constant aan het bekritiseren bent en denkt dat alles perfect moet zijn. Maar je kunt er iets aan doen. Dit hoeft niet meer zo te zijn en juist daarom geloof ik dat ook bij jou deze verandering mogelijk is. Door mijn kwetsbaarheid als mijn grootste kracht te zien, ging ik mijn leven voluit ervaren. En doordat ik zag dat dit de weg was om blijvende en duurzame veranderingen door te voeren in mij, wil ik hier nu ook anderen mee helpen.

Je bent al goed genoeg.

Als je jezelf lief hebt, accepteert en je kwetsbaarheid laat zien, durf je al je stressvolle gedachten toe te laten en hoef je niet langer te vechten tegen alle emoties die je voelt. Ze mogen er namelijk allemaal zijn want je bent al goed genoeg. Door jezelf alles onmiddellijk te vergeven en te accepteren wie je bent, iedere seconde weer, zonder schaamte, schuld of wrok, kan je bewust gaan leven vanuit je ware natuur. Zonder masker, muur of schild.

Ik wil jou helpen om alles wat er voorbijkomt in je leven aan emoties, gevoelens en gedachten voluit te gaan ervaren en te doorvoelen. Zonder uitzondering. Dit kan alleen door er vol, met open armen en ogen in te gaan zonder weerstand. Zeker, het vergt moed, lef, durf en kracht van je. Maar juist daar ga ik je bij helpen. Door voluit te ervaren, ga je een kalme rust in je hart voelen. En vanuit die plek komt er blijdschap, dankbaarheid, creativiteit, liefde en verbinding tot stand.

 

“Alleen als we dapper genoeg zijn om de duisternis te ontdekken, zullen we de kracht van ons licht verkennen.”
Brené Brown

 

Je leven echt voluit ervaren. Zodat je leert op jezelf te vertrouwen, jezelf een stem te geven en zichtbaar te worden. Zodat je je echt begrepen en gesteund voelt en een diepere connectie hebt met de personen van wie je houdt. Dat gun je jezelf toch? Vol overgave leren leven vanuit liefde en vertrouwen. Dan ontstaat er verbinding, eerst met jezelf en vervolgens met de ander. En dit alles vanuit de simpele basis van ‘ik ben goed genoeg’.

Over de schrijver
Reactie plaatsen